Onze economie, soms lijkt het wel Chinees. Recessie, inflatie, indexering, handels­belemmeringen, brutofinancieringsbehoeften … Wie de economische katern van de krant openslaat, stuit op een hele hoop ingewikkelde begrippen. En toch is een notie van hun betekenis essentieel om de wereld te begrijpen. Want nu de wereld een dorp is, wordt de impact van de economie op ons dagelijks leven alsmaar groter. De verdere globalisering – nog zo’n woord – zal dit effect alleen maar versterken. Een degelijke basiskennis van die economische principes is vandaag dan ook onontbeerlijk, en al zeker voor wie hogere studies ambieert.

Economie is van nature een dynamisch, maar voor leerlingen tegelijk een erg abstract gegeven. Geen toeval dus dat Economix 3 zoveel mogelijk gebaseerd is op concrete situaties uit het dagelijks leven, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan onlinemateriaal op Pelckmans Portaal. Dit materiaal wordt steeds up-to-date gehouden. Op die manier is Economix 3 de perfecte mix tussen
economische actualiteit én de leefwereld van je leerlingen.

Herkenbaar én actueler dan ooit.

Over ondernemingen, resultatenrekening, boekhouden en nog veel meer

De economie begrijpen is de wereld begrijpen.

Update 2019

Meer edities

Over Pelckmans

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Neem contact met ons op

Vul onderstaande formulier in voor meer informatie of bezoek onze website.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel dit magazine

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Vul een zoekterm in om op te zoeken
Vul minimaal 3 karakters in.